
עמיתי מחזור ל"ב

יפית בבילה שמר
יפית היא משפטנית ואשת חינוך. בשנים האחרונות שימשה כיועצת המשפטית של רשות התאגידים במשרד המשפטים וכחברת הנהלת הרשות. לפני כן עסקה בחינוך ובמשפט במגזר השלישי, בניסיון לחולל שינוי חברתי באמצעות שילוב כלים אלו. ליפית תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית, תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי ותעודת הוראה בהיסטוריה ממכללת בית ברל ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית. כמו כן היא בוגרת קורס פיתוח מנהלים של משרד המשפטים בשיתוף אוניברסיטת תל אביב. יפית מתעניינת בתהליכי הגיבוש של מדיניות חינוכית ובאופני הטמעתה בתנאי קיטוב חברתי, וכן בהשפעתם של חינוך לערכים ושילוב פרקטיקות מהחינוך הבלתי פורמלי בתוך המערכת הפורמלית.

חנן בולר
חנן הוא איש חינוך ומשורר. בתפקידו האחרון ניהל את הישיבה התיכונית במצפה יריחו, שם הוביל תהליכים פנים-ארגוניים של יצירת שפה משתפת בין כלל הצוותים, פיתוח השיח הרגשי ולמידה משמעותית. במקביל הנחה קבוצות חיילים ונוער ב"יד ושם" ולימד כתיבה יוצרת, ספרות ואזרחות. בתפקדיו הקודמים שימש כסן מנהל פנימייה, יועץ חינוכי ופרויקטור בצה"ל.
לחנן תואר ראשון בחינוך ממכללת אורות, תואר שני בייעוץ חינוכי מאוניברסיטת בר-אילן ותעודת מנחה קבוצות ממכון סאלד. הוא החל בלימודי CBT בתל השומר. חנן רואה באיחוי השסעים בישראל יעד מרכזי. במסגרת זו הוא שואף לקידום פלטפורמות חינוכיות בין-מסגרתיות שיובילו שיח אמפתי והיכרות בין חלקי העם. זאת במטרה לייצר שפה המחליפה את החרדה מן האחר בסקרנות אל האחר.

דני גיגי
דני הוא מנהל, יזם חברתי, מקדם מדיניות ואקטיביסט הפועל למען צדק חברתי במגוון תחומים. בתפקידו האחרון כיהן כמנכ"ל פורום הדיור הציבורי, שהפך תחת ניהולו לתנועה חברתית גדולה. במקביל לעבודתו בפורום עבד שנים רבות בעמותת שתיל ובמסגרת התפקיד ייעץ והוביל קואליציות חברתיות. במהלך פעילותו פיתח את מודל ״הלובי הקהילתי״ ויזם פרויקטים חדשניים בתחום התקשורת. מעבר לפעילותו בשטח הוא גם פובליציסט, וכתב עשרות מאמרים בנושאים שבהם עסק.
לדני תואר שני במנהל עסקים ותואר שני מחקרי ביחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית. לאחר לימודיו עבד בהסברה, היה הדובר של גרינפיס וקידם יוזמות חברתיות. דני מאמין שהשתתפות ומעורבות פוליטית הן מרכיב חיוני בדמוקרטיה, והוא מתעניין בחינוך שמטרתו הגדלת המעורבות האזרחית בתהליכים הפוליטיים.

איילת גלמן פת
איילת היא אשת חינוך. במשך השנים מילאה תפקידים רבים במערכת החינוך העל-יסודי בירושלים. בשנים האחרונות לקחה חלק בפתיחה ובהצמחה של בית ספר חדש בהר חומה עבור תושבי השכונה. איילת מאמינה שהמפגש עם בני נוער בתוך בית הספר משמעותי להתפתחותם ולעיצובם, ושהחינוך הציבורי בארץ חייב להיות כזה המאפשר לתלמידים המגיעים מרקעים שונים ומגוונים ללמוד ולהתפתח, להרחיב את אופקיהם ולאפשר להם מוביליות חברתית בעתיד. לאיילת תואר ראשון בביולוגיה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני בפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

זהר דבש
זהר היא אשת חינוך, אקטיביסטית ויזמת בתחום החינוך העוסקת בעיצוב תפקידה של מחנכת הכיתה כמנהיגה וכמובילת קהילה. בשנים האחרונות שימשה כמפתחת תוכן ומנחת תוכניות לפיתוח מקצועי והעצמה של מורים בארגון חותם, והייתה שותפה להטמעת מודל חינוכי עירוני ייחודי בגיל הרך בעיריית הרצליה. בעבר הייתה חברה בצוות הפיתוח של המודל הפדגוגי-ארגוני הייחודי בבית ספר אלונים ע"ש שולמית אלוני בראשון לציון, מחנכת כיתה ומפתחת תוכניות לימוד הוליסטיות על בסיס גישת PBL. לצד פיתוח מקצועי בהנחיית תהליכי למידה, זהר פועלת לקידום מעמד המורות בישראל. במסגרת פעילות זו הקימה תנועה לחיזוק מעמד המורות בישראל, הובילה את "מחאת האלונקות", הנחתה ויזמה מפגשי שיח וחשיבה משותפים והובילה יוזמה לפיתוח מקצועי חדשני למורות המבוסס על חקר פרקטיקה עצמאי, בשיתוף אגף מו"פ ומרכז פסג"ה אשדוד.
לזהר תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני באנתרופולוגיה תרבותית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. זהר מבקשת לפעול לקידום תפיסת קבוצת הלומדים בכיתה כקהילה, אשר במסגרתה הילדים מתרגלים שהות במרחב של חיבורי לב ולומדים כיצד לאזן את צרכיהם כאינדיבידואלים אל מול שמירה משותפת על גבולות הקהילה.

יהונתן הלוי
יהונתן הוא איש חינוך ושוויון חברתי. בתפקידו האחרון ניהל שתי מסגרות לנערים בקצה רצף הסיכון – פנימייה טיפולית כוללנית וחלופת מעצר, בחסות הנוער, משרד הרווחה. במסגרת עבודה זו פעל לסייע לנערים המגיעים מהשוליים החברתיים של מדינת ישראל לקבל הזדמנות נוספת בעזרת שיקום, טיפול וחינוך, לגלות את הכוחות, להחזיר את האמון בעצמם ובבני אדם, לחוות הצלחה ולהפוך להיות אזרחים נורמטיביים מיטיבים לעצמם ולחברה. מאמין גדול בשוויון הזדמנויות לנערים ונערות מהפריפריה החברתית בישראל. פועל מעל עשור בתפקידי ריכוז וניהול בתחום הנוער בסיכון, מאמין גדול באדם ובכוחותיו לעשות שינוי ולהצליח.
בעל תואר ראשון בניהול וארגון ומשאבי אנוש מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במנהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך מהאוניברסיטה הפתוחה. בעל תעודת הוראה בחינוך על-יסודי. יהונתן מבקש לפעול לקידום מוביליות חברתית אמיתית בישראל ושוויון הזדמנויות בחינוך, בצבא, באקדמיה ובתעסוקה, תוך דגש על שאיפה למצוינות, העצמה וחיזוק הביטחון של הנער בעצמו.

נדב חרובי
נדב הוא מורה ואיש חינוך שמאמין שמטרתו המרכזית של בית הספר היא ללמד את התלמידים והתלמידות לחשוב באופן ביקורתי על עולמם ולקבל על עצמם אחריות לשפרו. בתפקידו האחרון ניהל את החטיבה העליונה בתיכון ליד האוניברסיטה בירושלים. לפני כן שימש במגוון תפקידים בבית הספר ובכולם קידם עיסוק ישיר, בהובלת תלמידים, בסוגיות כגון הסכסוך הישראלי-פלסטיני או זהות חילונית. לדעתו, הדרך למנהיגות, מצוינות אקדמית ויצירתיות, עוברת דרך סביבה אנושית, חמה ומכבדת השמה במרכז את האדם, הן התלמיד והן המורה.
לנדב תואר ראשון במקרא ויהדות ותואר שני בהצטיינות בספרות עברית, שניהם מן האוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן, נדב הוא בוגר תוכנית "רביבים" וכן קורס ההכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון אבני ראשה. נדב מבקש לפענח את הדרך בה אנו והתלמידים עוברים מהתבוננות פסיבית ליוזמה אקטיבית.

אייל טוויטו
אייל הוא איש חינוך ומרצה. בתשע השנים האחרונות היה מחנך בישיבה התיכונית "חכמי לב", הפונה לצעירים מהקהילה החרדית המעוניינים בלימודי בגרות. במקביל ניהל בית מדרש ליוצאים בשאלה מהחברה החרדית ופעל בתחום היוצאים בשאלה במשך חמש-עשרה שנים. אייל היה שותף להקמת ארגון "מנורה שמונה", המסייע ליוצאים מהחברה החרדית להשתלב בחברה, לגבש את זהותם מחדש וכן למצוא את מקומם הן בתעסוקה והן באקדמיה. מרצה כחמש-עשרה שנים במסגרות שונות בפילוסופיה ובמחשבת ישראל ופעיל בתחום ההוראה הבלתי הפורמלית.
לאייל תואר ראשון ושני בהוראת תושב"ע ומחשבת ישראל ממכללה ירושלים. הוא מעוניין להרחיב את העיסוק בתחום ההוראה הבלתי פורמלית מתוך אמונה שעיסוק בהגות ותחומי הרוח ובתפר שבין פילוסופיה לדת מחוץ לכותלי האקדמיה, תורם לא רק להעשרה האישית אלא גם להבנה עצמית ולגיבוש זהות בחברה הישראלית, הנתונה באתגרים מורכבים של דת ומדינה ובמתחים שהובילו בשנים האחרונות לקיטוב.

ליאור יוחאי כהן
ליאור הוא איש חינוך, ואת שנותיו בשדה החינוכי הקדיש בעיקר למען נוער בסיכון.
את דרכו החינוכית החל בכפרי הנוער בכפר חסידים, "נוה עמיאל" ו"ימין אורד". ב"ימין אורד" הקים את מגמת התקשורת כדי לאפשר למידה אחרת ועיסוק בקונפליקטים המלווים את הנערים דרך סרטים דוקומנטריים. כמו כן כיהן לאורך השנים בכפר כמחנך כיתה, רכז שכבה וסגן מנהלת. בתפקידו האחרון שימש כמנהל חטיבת הביניים "אורט יגאל אלון" בנוף הגליל.
תפיסתו החינוכית נובעת מ"חנוך לנער על פי דרכו" – מגוון דרכים להגיע ללבו של הנוער, והבסיס לכולם הוא שיח בגובה העיניים, קשר אישי ומציאת נקודות החוזק בכל אחד, מתוך תפיסת "הקווים המקבילים".
לליאור תואר ראשון בתקשורת ונוער בהדרה ממכללת אורנים, תואר שני בטכנולוגיה בחינוך מהאוניברסיטה הפתוחה, והוא בוגר מכון אבני ראשה להכשרת מנהלי בתי ספר. ליאור שואף לסייע בשינוי צורת העבודה של מערכת החינוך בישראל, בדגש על אוכלוסיות מוחלשות.

נורית כהן ינאי
נורית היא אשת טיפול ועובדת סוציאלית בהכשרתה. בתפקידה האחרון ניהלה את אזור דרום ירושלים בתוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון "360". במסגרת תפקידה הובילה ועדות בין-מקצועיות ורב-תחומיות במטרה ליצור מענים ומודלים רשותיים איכותיים לאיתור, למניעה ולטיפול בילדים ונוער בסיכון. בעברה שימשה כראש צוות ומדריכת עובדים ביחידה לטיפול באסירים משוחררים ומתמכרים בעיריית ירושלים. במסגרת זאת הייתה ממקימי מרכז יום לנשים מכורות – ראשון מסוגו בעיר.
לנורית תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני בעבודה סוציאלית קלינית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. נורית מתעניינת בפיתוח מודלים ליצירת מרחב ושפה משותפים בין הדיסציפלינה הטיפולית לחינוכית המעמידים את נפש האדם ואת חיזוק כוחותיה בליבת המעשה החינוכי, ולהפיכת מסגרות החינוך לשותפות באיתור ובמניעה של מקרי קצה.

עידית מנשה
עידית היא יזמית חברתית, מנהלת ומומחית בקידום מדיניות בנושאי שוויון ודמוקרטיה. בתפקידה האחרון במינהל החינוך של עיריית ירושלים הקימה וניהלה את מערך גני היער. כיום, עיריית ירושלים היא המובילה בארץ בתחום חינוך היער הציבורי. כמו כן הובילה בהתנדבות את קבוצת ההורים הפעילים להקמת בית ספר היער העירוני הראשון בירושלים. בעבר שימשה כיועצת פרלמנטרית לחברי כנסת וניהלה את המרכז לשינוי מדיניות בשתי"ל, שהעניק ייעוץ לארגוני החברה האזרחית וקידם סוגיות של צדק חברתי, דמוקרטיה ושוויון. לאחר מכן עבדה במשרד השיכון, שם הובילה תהליכי פיתוח ושינוי ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית, בדגש על האוכלוסייה החרדית.
לעידית תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב. עידית מעוניינת לחקור את האופן שבו הציבור משפיע על המערכות השלטוניות – הן על הרשות המקומית והן על השלטון המרכזי – ולהעמיק את ההבנה אודות הממשקים ביניהם.

רן מס
רן הוא איש חינוך וניהול. בשנים האחרונות עסק, יחד עם שותפים שונים, בהקמת מיזם "המרחב השלם" בעיר ירושלים. במסגרת זו פיתח את התשתית והמודל חינוכי המאפשרים לבתי הספר להפוך למוסדות המספקים חינוך רציף ושלם ובכך להיות אמונים על החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי של תלמידיהם ולהרחיב באופן ניכר את משך הפעילות של בתי הספר. בתפקיד זה ליווה עשרות מוסדות חינוך בירושלים ואנשי צוות של המיזם לצורך הטמעתו. לפני כן עבד כעורך דין בשירות המדינה וכן בשוק הפרטי. בעברו פעל בעמותת "אחריי!", תחילה כמדריך ובהמשך כמוביל פרויקט "אחריי בשטח".
לרן תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת רייכמן, שם גם שימש כעורך כתב העת "משפט ועסקים". רן מעוניין לחקור ולהעמיק בשאלה כיצד אפשר להנמיך ולהסיר את "הגדרות" שבין בית הספר לבין העולם שמחוץ לו, על כל היבטיו (קהילה, תעשייה, פוליטיקה, טבע, אקדמיה ועוד), ובכך ליצור בית ספר אשר חלק ניכר מהווייתו ומשיטתו כוללים חיכוך מתמיד עם המציאות ועם העולם שמחוץ לכתליו.

אריאל מרמור
אריאל הוא איש חינוך וקהילה. בתפקידו האחרון ניהל את המרכז הקהילתי במועצה מקומית קרני שומרון. במסגרת התפקיד הוביל תהליכים בתחום החינוך החברתי ביישוב, בחיבור בין אגפי החינוך, הקהילה והשירותים החברתיים, בחיזוק הקשר בין בתי הספר למתנ"ס, בהקמת בתי ספר בתחום הספורט והמוזיקה וכן בתחום הקהילתי. בעבר ניהל את מחלקת הנוער במ.א שומרון ואת פרויקט ההכנה לצה"ל של עמותת "אחריי". לאריאל תואר ראשון במדעי המדינה ותקשורת מאוניברסיטת בר-אילן, תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב וכן תעודת הוראה ממכללת אפרתה. אריאל מעונין לשלב כלים מעולם החינוך הבלתי פורמלי במערכת החינוך וליצור מסלולים המייצרים סינרגיה ביניהם כדי להעניק חוויות הצלחה לתלמידים.

גלי נהרי
גלי היא אשת חינוך דתייה ופמיניסטית. היא מובילה את תחום החינוך בתנועת "הרבעון הרביעי" והקימה במסגרת התנועה את "הנהגת המורים" המבקשת לקדם שינוי במערכת החינוך כהתארגנות של תנועת המונים חברתית. בתפקידה הקודם ניהלה את מינהל עובדי הוראה במשרד החינוך ולפני כן ניהלה את אגף ההתמחות והכניסה להוראה. במסגרת תפקידה הייתה אחראית על תהליכי ההכשרה וההתפתחות המקצועית של עובדי ההוראה, המנהלים והמפקחים, ובמיוחד קידמה את תחום קליטת עובדי ההוראה החדשים, תוך חיזוק המנגנונים לליווי ולחניכה של המורים החדשים. גלי הובילה את התוכנית הארצית למרכזי סימולציה מטעם משרד החינוך. במסגרת תוכנית זו הוקמו יותר מ-20 מרכזי סימולציה ברחבי הארץ שמטרתם לקדם את המיומנויות הבין-אישיות והחוסן של בעלי תפקידים שונים בהתמודדות עם מצבי קונפליקט מורכבים. גלי עבדה גם כמנחה וכמנהלת בתחום החינוך הבלתי-פורמלי בארגונים חברתיים שונים, בהם מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית – השרון, שם הובילה את מערך החינוך להסברה ולמניעת אלימות מינית.
לגלי תואר ראשון במדעי בעלי החיים ותואר שני בהצטיינות בחינוך יהודי – שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר דוקטור בלימודי מגדר מאוניברסיטת בר-אילן. מחקריה עוסקים בסוגיות של זהות ומיניות של נשים דתיות. גלי מבקשת לקדם במערכת החינוך תרבות ארגונית אשר שמה את המורה במרכז ומקדמת את הרווחה והשלומות של כלל בעלי התפקידים במערכת.

יעל ספיר
יעל היא אשת חינוך המאמינה ביצירת מפגשים, שותפויות וקהילות, בהנעת אנשים מתוך קשר וערך ובמציאת הטוב המשותף כגורם מחולל שינוי, בחינוך ובחברה הישראלית כולה. בעשר השנים האחרונות הקימה וניהלה את התיכון המשותף כא"ן – תיכון קהילתי, משותף לכלל ישראל, בכפר אדומים. יחד עם צוותה פיתחה תוכניות חברתיות ערכיות ופדגוגיות שמטרתן לעודד נערים ונערות לשאול, לברר, להעמיק, להיפגש בסקרנות עם אנשים שונים, להיות קשובים ואכפתיים ומתוך כך להעמיק ולגבש לעצמם זהות יהודית-ישראלית משמעותית שבמרכזה ההבנה כי עלינו לגלות אכפתיות, אחריות ויוזמה לפעול כדי להשפיע טוב בסביבה הקרובה והרחוקה.
יעל בוגרת תוכנית "רביבים" של האוניברסיטה העברית בירושלים. בעלת תואר ראשון בלימודי יהדות ומקרא ותואר שני במחשבת ישראל וספרות חז"ל. היא מעוניינת להתעמק בביסוס תוכניות המעודדות שייכות לקהילות, מעורבות ואקטיביזם, ולהרחיב את הבשורה המצויה בחינוך הקהילתי המשותף לכלל החברה הישראלית.

בת-עמי בלסן
בת-עמי היא אשת חינוך, יזמות וניהול. היא מנהלת המחלקה לצמצום פערים בחינוך ומנהלת בית האמנים בעיריית בית שמש ומנחת אירועים עירוניים. בעבר עסקה בחינוך פורמלי, בבית הספר "ברנקו וייס" וב"אתגרי", עם נוער בסיכון. כמו כן ניהלה את SheCodes – מרכז ללימודי תכנות חינם לנשים, בבית שמש. לבת עמי תואר ראשון בחינוך מיוחד ממכללה ירושלים ותואר שני בייעוץ חינוכי ממכללת אורות. עוד השתלמה בלימודי ייעוץ ארגוני באוניברסיטת בר-אילן ובהנחיית קבוצות. במהלך שירותה הציבורי בעיריית בית שמש גייסה וניהלה תקציבים משמעותיים, תוך שימת דגש על קידום שוויון הזדמנויות ומתן שירות לכלל האוכלוסיות בעיר. מעוניינת לחקור ולהתמקד בחיבורים בחברה הישראלית, הזקוקה כעת לשיקום באמצעות חיבור בין המגזרים השונים.

חני גולדמן
חני היא אשת חינוך ואקטיביסטית חינוכית. בתפקידה האחרון שימשה כראשת אולפנית "בני עקיבא" תל אביב. במסגרת זו יצרה מערכת חינוכית-פדגוגית המותאמת לזרמי חינוך ולתתי-מגזרים שונים וסביבות למידה חדשניות. בשנה האחרונה הקימה במבנה האולפנית בית ספר יסודי וכיתת גן לתושבי שדרות וקריית שמונה שפונו מביתם למלונות בתל אביב. לפני כן הייתה מנהלת בית ספר יסודי ביפו, מלווה מנהלים בראשית דרכם, יועצת חינוכית ומדריכה מחוזית במשרד החינוך בנושא מוגנות מינית. חני הקימה ומנחה קבוצות מנהלים בנושא עיצוב זהות יהודית ודמוקרטית, והיא חלק מקבוצה הכותבת מתווה לחינוך הממלכתי בישראל. חני מאמינה בטוב הבסיסי של כל אדם, במתן אוטונומיה ובהארת פנים כבסיס ליצירה חינוכית.
לחני תואר ראשון ביהדות וייעוץ חינוכי ממכללה ירושלים, תואר שני בייעוץ חינוכי ממכללת אורות ישראל, והיא בוגרת קורס הכשרה למנהלי בתי ספר מטעם מכון "אבני ראשה". היא מעוניינת לפעול למען מציאת מכנה חינוכי משותף בין המגזרים השונים בישראל תוך שמירה על ייחודיותם.

וולאא חג'אג'רה
וולאא היא פסיכולוגית, מנחת קבוצות ופסיכומטריקאית. לצד עבודתה בתחומי הטיפול, הקבוצות ופיתוח המבחנים עבדה בקשת רחבה של תחומים וכאשת מדידה והערכה בכמה גופים וארגונים, ניהלה פרויקטים ופיתחה תוכן במגזר הציבורי ובאקדמיה. בתפקידה הארוך ביותר עסקה בפיתוח מצוינות בקרב תלמידים בחברה הערבית במכון דוידסון לחינוך מדעי. כמו כן עבדה במחקר יישומי ואקדמי ופרסמה מאמר. וולאא מורה לפסיכומטרי, מורה לערבית לדוברי עברית ועוסקת בשפה ובתרגום.
לוולאא תואר ראשון בפסיכולוגיה ושפה וספרות ערבית ותעודת הוראה מאוניברסיטת חיפה, תואר שני בפסיכולוגיה רפואית מהאקדמית תל אביב-יפו, והיא בוגרת מגוון מסלולים וקורסים בהנחיית קבוצות, בפסיכומטריקה ובניהול. וולאא מתעניינת בתחום הקהילות והקהילתיות בחברה הערבית, במיוחד בקרב הצעירים ובני הנוער.

סלע נופר
סלע הוא איש חינוך וחברה. בתפקידו האחרון ניהל את כפר הנוער "נווה מדבר ניצנה" – כפר הנוער הראשון בישראל לחניכים מהחברה הבדואית. בעשור האחרון עסק בהנגשת הזדמנויות לצעירים ולצעירות בדואים ובחיזוק החיבור שלהם לחברה הישראלית הכללית. בעבר ניהל את תוכניות השטח בעמותת "כוכבי המדבר", ריכז פרויקט שירות לאומי בחברה הבדואית באגודה להתנדבות והדריך בעמותת "אתגרים". סלע הוא ממקימי היישוב שיזף בנגב, רס"ן במילואים ומתנדב במד"א.
לסלע תואר ראשון במזה"ת והיסטוריה של עם ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותעודת מנחה קבוצות. הוא שואף לשלב אנשי חינוך מרקעים שונים, החל במסגרות הגיל הרך, כדי לבנות גשרים של אמון כבר מגיל צעיר ולהוריד חומות של עוינות ופחד בין חלקי החברה השונים המצויים במחלוקת.