תכני העשרה והשראה
תכני הלימוד שלפניכם מנכיחים כתבים מכוננים ממסורות שונות ותרבויות מגוונות מן המסורת ההומניסטית-מערבית, היהודית והאסלאמית. החומרים שמובאים כאן, באתר צידה לדרך, הם דוגמא ללימוד שאנחנו מבקשים לקדם סביב טקסטים מעוררי השראה וחשיבה.

רוח
משה הלברטל, שילמד אתכם בשנה הקרובה, פורש בפנינו, בסדרת הרצאות מלוות בטקסטי מקור, את המחשבה היהודית לדורותיה מהמקרא ועד סוף המאה ה 20. הקליקו לצפיה בקורס ביוטיוב.

רוח
מייקל סנדל מבכירי הפילוסופים של זמננו העביר קורס מבוא באוניברסיטת הרווארד שבוחן סוגיות אקטואליות בחיינו הציבוריים כשבמוקד הדיון השאלה: מה הצדק והמוסר מצווים עלינו לעשות. סנדל דן בשאלה זו תוך עיון בהגותם של מיטב הפילוסופים לדורותיהם, לעשות.לפניכם לפניכם קישור לקורס של מייקל סנדל כפי שהתקיים בהרווארד. תוכלו לקרוא בספר באמצעות קבצים שיישלחו אליכם למייל.

רוח
הטקסט של אִבּן רוּשִד (ابن رشد) מ״מאמר ההכרעה״ ( فصل المقال في ما بين الحكمة و الشريعة من إتصال) הוא דוגמא לאופן בו הלימוד בתחומי הרוח מבקש לדון במתחים בין דת ופילוסופיה, ובין עבר והווה.

רוח
הטקסט של אל-פאראבי ( الفارابي) מהספר ״דעותיהם של אנשי העיר המעולה "(آراء أهل المدينة الفاضلة ومضاداتها) הוא דוגמא לעיסוק בחיים הראויים והמנהיגות הרצויה.

רוח
ז'. פ. סארטר, אקזיסטנציאליזם הוא הומניזם בקישור הבא. כדי לקבל גישה מאה ל"פסיק - הספריה הדיגיטלית" יש להירשם במרכז המשאבים של קרן מנדל.

חינוך
עמי וולנסקי, איש סגל בי"ס מנדל למנהיגות חינוכית, סוקר את המאבקים האידיאולוגיים-חינוכיים מהמדינה שבדרך ועד היום בסרטון הזה.

מנהיגות
סיימון סינק פוקח את עינינו בפודקסט "מהלב" לגבי מנהיגים ומנהלים. מנהלים מקבלים קידום כי הם משתפרים בעבודה שלהם, אבל ברגע שהם מקודמים, הם כבר לא אחראים על העבודה אלא על האנשים שעושים את העבודה. ניהול עוסק במנהיגות אמיתית. איך מובילים? מי מלמד אותך להיות מנהיג? מנהיגות במציאות ה VUCA של יימנו מחייבת דרך פעולה אמפטית המעוררת מוטיבציה. האם אפשר ללמד אמפטיה?

מנהיגות
מנהיגים משלב 5 הם מנהיגים שאינם רואים את עצמם ואת טובתם האישית במוקד יחסי הגומלין שלהם עם הסביבה. הם משכילים לתעל את צורכי "האני" (האגו) שלהם מעצמם ומפנים אותם לעבר המשימה של בניית חברה מצוינת (חברה= ארגון). הם שאפתנים, אבל שאפתנותם אינה מופנית כלפי קידומם העצמי, אלא בראש ובראשונה כלפי הארגון והצלחתו. ואתם? איך הייתם מגדירים את המנהיגות שלכם? הקליקו כאן למאמר של ג'ים קולינס.

הקשר
הסדרה "ההיסטוריה של האקטואליה" של פרופ' מוטי גולני (ואורחים) עוסקת בתולדות ארצנו ממלחמת העולם הראשונה ועד הקמת המדינה.
לקורס מתלוות מטלות שאינן מחייבות אתכם.
הכניסה לקורס באמצעות סיסמה שתועבר לכם.

הקשר
אדוארד סעיד - "עקור" (خارج المكان) הוא דוגמא לטקסט מהתרבות הערבית-הפלסטינית ובו עיסוק אישי ומורכב בשאלות של זהות, מקום, זרות ושייכות.
המאמר נמצא בקישור הזה.

מדיניות
סדרת המופת "כן אדוני ראש הממשלה", שהוקרנה בשנות ה-80 של המאה ה-20, מתארת, באופן סאטירי, את הסוגיות המרכזיות עמן התמודדו קובעי מדיניות ומיישמיה במגזר הציבורי. האתגרים המתוארים בה והאתגרים שנולדו מתוך מענה להם, הולידו את מה שכיום נהוג לכנות "משבר המשילות". הדיון במשבר זה - מהותו, התהליך הכרוך בו, הוא חלק מרכזי מהעיסוק במדיניות ציבורית בתקופתנו. להלן שני סרטונים מתוך הסדרה: א' | ב'